10 martie 2013

Ciobanesc caucazian


 

Scurt istoric:
Ciobanescul Caucazian este un caine de munte,puternic,catalogat drept cea mai eficienta rasa de paza si aparare.Aflat printre cele mai mari rase, alaturi de Saint Bernard si Ciobanesc de Asia Centrala, este si cel mai agresiv, cea ce face din el uriasul potrivit pentru indepartarea intrusilor.Dacă acceptăm teoria marelui Konrad Lorenz despre descendența câinelui din șacal și lup, atunci Ciobănescul Caucazian este cel mai strălucit reprezentant al celui din urmă, moștenind de la acesta independență, iubire față de libertate, curaj și agresivitate.

Descriere si aspect:
-inaltimea unui mascul este minim de 65 cm iar a unei femele de 63 cm.
-poate atinge o greutate de 50-80 kg.
-culoarea parului este gri in diverse nuante,care sunt de obicei in tonuri mai deschise sau aproape roscate.De asemenea coloritul de baza poate fi roscat-ruginiu, culoarea spicului de grau, bej-galbui, pamantiu, alb.




Boli si afectiuni:
Ciobănescul Caucazian este o rasă foarte rustică care nu suferă de boli grave. Însă probleme pot apărea la șold (displazia de șold), la ochi (heterocromie oculară~pleoape inferioare foarte căzute), la stomac (dilatație-torsiune de stomac) și mai rar maladia cotului.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu