10 martie 2013

Cane Corso


Scurt istoric:
Cane Corso este un caine impunator, care seamana cu un mastiff, dar nu prezinta pielea cutata tipica a altor rase de mastiff. Cane Corso este un caine de paza puternic si eficient.
In timpurile medievale, cainii din rasa Cane Corso erau utilizati la prinderea vanatului de talie mare si la luptele de caini.Din momentul in care nu au mai fost utilizati la vanatoare, cainii Cane Corso au fost intrebuintati ca pastori, avand rolul de a mana animalele la pasunat. Cane Corso este un protector extrem de eficient atat al vitelor, cat si al familiei sale.Cainele de rasa Cane Corso impresioneaza prin corpul dotat cu muschi lungi si puternici, ce ii confera un aspect distins si exprima putere, agilitate si rezistenta.Capul nu prezinta riduri,blana aspra la atingere,este constituita din fire dese si scurte ce dau un aspect stralucitor
.

Aspect exterior si dimensiuni:

Cane Corso este un caine de rasa masiv ce nu prezinta piele cutata.Prezinta un cap mare si lat cu urechi ce pot fi scurtate sub forma de triunghiulete.La acesti caine sunt preferati ochii de culoare inchisa.In general sunt e culori inchise negru,negru-roscat,ciocolatiu.
-Inaltime:50-70cm
-Geutate:40-55kg
-Durata de viata:10-12 ani.

Personalitate:


Cainii Cane Corso au o peronalitate puternica, dominanta si pot fi agresivi cu strainii. Aceasta rasa trebuie stapanita de catre proprietari cu experienta si nu este recomandat persoanelor care nu-l pot controla. Cane Corso este un caine foarte inteligent si loial familiei sale.
Boli si afectiuni:

-Cardiomiopatie – este o afectiune cu un impact mai mare asupra raselor de caini de talie mare.Cainii de rasa Cane Corso ii cad uneori victima.Cei mai expusi sunt masculii.
Reactii:-probleme de respiratie
            -scaderea rezistentei la efort
            -scaderea in greutate.
-Substenoza aortica – reprezinta o ingustare a canalului dintre ventriculul stang si artera principala, aorta. Cauza principala a bolii in cadrul oricarei rase de caini se preconizeaza a fi mostenirea genetica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu