10 martie 2013

Ciobanescul German




Introducere:
       Ciobanescul German este un caine care se presupune ca a aparut prin domesticirea lupului deoarece seamana foarte mult cu acestia, atat fizic cat si comportamental.
        Numele de Ciobanesc German vin din cauza ca in literatura de specialitate se mentioneaza folosirea acestora de ciobanii germani in vreumri stravechi
        S-a constatat ca s-au imperecheat cu lupii si descendentii acestora fiind domesticit pentru a putea fi utilizati in paza imobilelor.
Generalitati:
         Acest uimitor caine este raspandit in toata lumea datorita calitatilor lui deosebite ca nu se intalnesc la toti cainii, fiind utilizati pentru paza, protectie si alte activitati avand in vedere calitatile pe care le are.
        Cainele este docil, fiind atasat de stapan pana unul dintre ei va deceda. Il invatati foarte usor sa faca ceea ce doriti, deoarece lui ii place sa faca pe placul stapanului. Educarea lui se face usor si fara a fi bruscat sau lovit de catre stapan deoarece nu suporta acest tratament.
       Se adapteza foarte usor in situatiile neprevazute.
Alimentatia:
     Hrana este tipica uni carnivor, ii place foarte mult carnea, mai ales cea rosie facut pe grill, dar nu trebuie sa ii dati prea multa, ii dati cu portia in functie de activitatile din acea zi.
    Puteti utiliza atat hrana animala cat si vegetala.
    In alimentatia lui intra si carnea de peste, bineinteles dezosata, carnea de vanat, la fel, tot dezosata, praf de oase. Alimentele de origine vegetala sunt: orezul, pastele fainoase, graul, arpacasul, morcovii ,painea. Toate acestea trebuie fierte pana ce ajung ca niste terci.
 Boli intalnite:
Boli infecțioasebrucelozaleptospirozasalmoneloza, septicemia noilor născuți, tuberculozatetanosul;
Boli viroticejigodiarabiaboala lui Aujeszkyhepatita contagioasăparvovirozagastroenterita virotică cu herpes-virus, virozele pulmonare.
Boli parazitarecestodozenematodozearachnoentomozescabie, parazitismul cu căpușe, parazitimsul cu purici, micoze cutanate.
Boli medicale: ale aparatului digestiv, ale aparatului respirator, ale aparatului urinar, boli ale sistemului nervos, boli ale pielii, boli de nutriție, fracturi osoase, răni, traume, arsuri.
sursa wikipedia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu