10 martie 2013

Dog Argentinian




Scurt istoric:
Dog-ul argentinian este originar din Argentina. In 1925, fratii Antonio Nores Martinez si Agustin Nores Martinez isi doreau cu inflacarare o rasa de caini capabila sa vaneze vanatul de talie mare in tinuturile rurale argentiniene.Ca şi caine de paza, Dog-ul Argentinian nu este de aşteptat să latre ca semn de avertizare că se apropie străini şi să îi oprească, dar să facă acest lucru prin determinare şi angajarea în luptă până la moarte cu intruşii dacă este necesar. Această determinare include trecerea peste obstacole precum răni sau accidentări din timpul bătăii.Acesti caini mai pot fi folositi si in alte scopuri cum ar fi munca in politi si ghidarea persoanelor oarbe.



Descriere:
-inaltimea:57-69cm la masculi si la femele.
-greutatea:36-55kg la masculi si la femele.
Are culoare alba cu posibile urme de culoare inchisa permise la nivelul capului,Dog-ul argentinian da impresia unui caine bine conformat si musculos,impunator si elegant.Ca idee, aceasta rasa este similara unui pit bull alb,de talie mare.Dog-ul argentinian are ochii de culoare inchisa negri sau caprui prin care ne indica inteligenta si vigilenta.Este o rasa de caine foarte prietenoasa,dar isi va proteja feroce familia daca simte pericol.Din nefericire, dogul argentinian si-a creat o reputatie de caine agresiv, fiind prohibit in cateva state.


 
Boli si afectiuni:
-Torsiunea gastrica pune viata animalului in pericol asociata umplerii stomacului cu aer si torsionarii acestuia.
-Dog-ul argentinian este dispus la surzire.Surzenia este o boala specifica in cadrul rasei, fie ca vorbim de forma unilaterala ori de cea completa, bilaterala. Specialistii estimeaza ca aproximativ 10 % dintre puii rasei Dog Argentinian se nasc cu aceasta afectiune a aparatului auditiv, fapt semnalat si in cazul altor rase „depigmentate” (cu par alb sau majoritar alb), din care cel mai cunosc exemplu este rasa Dalmatian.
Oricum, daca aveti un exemplar cu surzenie unilaterala, este bine sa stiti ca afectiunea poate fi suportata relativ bine, fara sa ii afecteze semnificativ calitatea vietii.





















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu